Menu

Tervetuloa asiantuntevaan katsastukseen!

Hoida asiointisi TJ-Katsastuksessa, kun haluat sujuvaa, ammattitaitoista ja vaivatonta katsastuspalvelua.

TJ-Katsastus - palvelut »

Määräaikaiskatsastus

Suomessa yksityiskäytössä olevat henkilöautot katsastetaan kolmen ja viiden vuoden iässä sekä sen jälkeen vuosittain. Pakettiautot katsastetaan kolmannesta vuodesta eteenpäin vuosittain.
Katsastusaika määräytyy käyttöönottopäivämäärän mukaan. Henkilö- ja pakettiauton katsastusaika alkaa 4 kk ennen käyttöönottopäivää. Katsastus on suoritettava viimeistään kyseiseen päivämäärään mennessä.

1. Varmista, että olet maksanut autoasi koskevat ajoneuvoverot ja liikennevakuutusmaksut.

Katsastus voidaan suorittaa vaikka auton verot tai vakuutukset eivät olisi maksettu, mutta ajoneuvon verot ja vakuutusmaksut tulee olla maksettu ennen katsastuksen hyväksymistä. Ajoneuvoveron maksamisesta hyväksytään todisteeksi arkistointitunnuksella varustettu kuitti. Maksamattomista vakuutusmaksuista tarvitaan vakuutusyhtiöiltä todistus.

2. Ota määräaikaiskatsastukseen mukaan rekisteriote

Rekisteriotteella tarkoitetaan autosi rekisteröintitodistuksen teknistä osaa (esim. hansikaslokerossa).
Jos ajoneuvolle on tehty korjaamolla päästömittaus viimeisen 3 kuukauden aikana, ota päästömittaustodistus mukaan katsastukseen. Todistuksessa tulee näkyä mittauksen tekijän nimi, allekirjoitus ja mittauspaikka.

3. Tarkista etukäteen valojen toimivuus ja aja moottori lämpimäksi

Myös rengaspaineet on hyvä tarkistaa ennen katsastusta ja käyttää jarruja muutaman kerran voimakkaasti turvallisessa paikassa. Tarkasta vielä, että tuulilasinpesunestesäiliössä on nestettä.

4. Aiheesta tarkemmin Katsastusopas -sivulta