Rekisteröinti

Jyväskylä / Laukaa

050 433 4245

 

Vaajakoski, Jyväskylä

050 544 1099

 

Jämsä

050 345 8690

 

Muurame

050 523 0339

 

Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon rekisteröinnin voi suorittaa kotona vaikka heti kaupanteon jälkeen. Rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa korvataan sähköisellä varmenteella. Ajoneuvon omistaja saa varmenteen Trafin sähköisestä palvelusta. Trafin palveluun pääsee kirjautumalla joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Kaupanteon yhteydessä myyjä antaa varmenteen uudelle omistajalle ja käy Trafin sivuilla tekemässä luovutusilmoituksen. Ostaja saa varmenteen avulla rekisteröityä ajoneuvon itselleen.

Rekisteröinnin voi myös suorittaa perinteisellä tavalla katsastusasemalta saatavalla ilmoitusosalla ”2-osa”.

Teknistä osaa ei jatkossa tarvitse pitää ajoneuvossa mukana.

Teknisen osan tiedot on saatavilla maksutta Trafin sähköisestä palvelusta. Määräaikaiskatsastuksen yhteydessä tekninen osa tulostuu vielä vuoden 2016 loppuun asti. Määräaikaiskatsastuksessa asiakkaalle annetaan katsastuksen katsastustodistus, josta käy ilmi ajoneuvon katsastuksessa havaitut viat sekä seuraava katsastusajankohta. Katsastustodistus tulee pitää ajossa mukana. Oman ajoneuvon ajantasaiset tiedot voi tarkastaa Trafin sähköisistä palveluista ilmaiseksi. Palveluun pääsee kirjautumalla joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Jatkossa rekisteröintitodistuksen ilmoitusosan ja teknisen osan saa tilattua Trafin sähköisistä palveluista tai sen voi noutaa rekisteröivältä katsastustoimipaikalta.

Rekisterikilpiä ei enää tarvitse palauttaa liikennekäytöstä poiston yhteydessä

Rekisterikilpiä ei enää tarvitse palauttaa liikennekäytöstä poiston yhteydessä, jolloin liikennekäytöstä poisto ja liikennekäyttöön otto laajenee kaikkiin ajoneuvoluokkiin. Kaikki rekisteröinnit, joihin tarvitaan rekisterikilvet, tehdään jatkossakin vain katsastusasemilla. Tilanteissa, joissa ajoneuvoon kohdistuu sellaisia verovapautuksia tai teknisiä ominaisuuksia, jotka vaativat selvityksen antamista rekisteröinnin yhteydessä, ei voi rekisteröidä itsepalvelussa.